Dailės pamoka ,,Pasaulis kaip didelė simfonija“ su savanoriu iš Honkongo

4(1)

  Gegužės 22 d. IIa klasės dailės pamokoje ,,Pasaulis kaip didelė simfonija“, skirtoje mūsų tautos genijui Mikalojui Konstantinui Čiurlioniui, dalyvavo savanoris iš Honkongo Winson Leung. Pamokos metu dailės mokytoja Dalia per garsiausio lietuvių tapytojo ir kompozitoriaus M. K. Čiurlionio asmenybę ir jo kūrybinį palikimą svečiui ir mokiniams mėgino atskleisti žmogaus dvasingumo gelmę, išgyvenimų subtilumą, suteikė galimybę susitikti su didžiuoju menu, padrąsino nebijoti jo suprasti ir pamilti, kvietė didžiuotis genijaus neįkainuojamu kūrybiniu palikimu, skatino geriau pažinti savo tautos kultūrą.

  M.K. Čiurlionio paveiksluose mokiniai ieškojo muzikinio skambesio, užslėptų formų, simbolių, aiškinosi jų reikšmę, analizavo kompozicinių erdvių neaprėpiamą didybę. Svečias iš Honkongo Winson pristatė garsiausio savo šalies dailininko Zhang Daqian kūrybą.

  Ar įmanoma nutapyti muziką? M.K. Čiurlionis pabandė ir tai padarė vienintelis pasaulyje. Tapyboje Čiurlionis panaudojo muzikos formas ir tai yra unikalu!
Tapyti muziką pabandėme ir mes...

  „Tai buvo puiki proga praplėsti akiratį, daugiau sužinoti apie mūsų šalies ir Honkongo meną bei kultūrą, pabandyti išsilaisvinti ir nupiešti muziką bei pasitikrinti anglų kalbos mokėjimą praktiškai“, - po pamokos sakė antrokai.

1(2)
4(1)
1(2)
4(1)
1/2 
start stop bwd fwd