Lyderystės įgūdžių mokymai „Lyderių laikas“

Naujas paveikslėlis  Naujas paveikslėlis (1)

  Birželio 12-13 dienomis, Dubingiuose, „Auksinėje girioje“, 24 pirmų ir antrų klasių seniūnai iš Utenos rajono gimnazijų, dalyvavo lyderystės įgūdžių stiprinimo mokymuose pagal Utenos Dauniškio gimnazijos mokinių tarybos projektą „Lyderių laikas“, kurį finansavo Utenos rajono savivaldybė. Dvi dienas vaikai mokėsi lyderystės, akis į akį susidūrė su savo baimėmis, nepasitikėjimu, priėmė visus gamtos ir žmogaus jiems siųstus iššūkius, įveikė visas kliūtis, grįžo dvasiškai ir fiziškai stipresni, visapusiškai užaugę.

Z (1)
Z (2)
Z (3)
Z (4)
Z (5)
1/5 
start stop bwd fwd

 Keletas vaikų minčių apie mokymus:

  „Ši stovykla, man paliko pačius nuostabiausius prisiminimus, iššūkius, kurių tikriausiai nebūčiau įveikus gyvenime. Atvykti į šią stovyklą buvo vienas, iš geriausių dalykų gyvenime“, Kamilė Ginaitytė, Dauniškio gimnazija.

  „Šioje stovykloje pajutau, kas yra ramybė ir ką reiškia bandyti, tol, kol pavyks. Stovyklos vadovai buvo geriausi draugai, mokytojai. Niekada per dvi dienas nebuvau mačiusi tiek daug šypsenų ir tokių motyvuotų žmonių aplink save. Be galo džiaugiuosi, kad sutikau čia atvykti, įgijau daug patirties, ėmiau dar labiau pasitikėti savimi, kitais. Supratau, kad nieko nėra neįmanomo“, Guoda,  A. Šapokos gimnazija.

  „Iš tikrųjų nesitikėjau, kad bus taip gerai. Galvojau bus eiliniai mokymai. Patiko tai, kad buvome gamtoje ir be telefonų. Turėjome laiko pamąstyti apie tam tikrus dalykus ir pailsėti. Labai patiko patirti jausmą, kai brendi per purvą. Labai patiko eiti į žygį, nes tokie dalykai mane traukia. Patiko pirmą kartą eiti per pelkę. Iš kiekvienos veiklos kažką sužinojau ir išmokau. Antrą kartą čia TIKRAI norėčiau!“, Aistė, Saulės gimnazija.

  „Mokymų formato tikėjausi visai kitokio, tad tik atvažiavusi supratau, koks jis iš tiesų yra, nelabai suvokiau į ką įsivėliau. Niekada negalvojau, kad šliaušiu purvu, klamposiu pelkėse. Aš sugebėjau, viską įveikiau! Parsivešiu begalinę patirtį, nuotykius. Negalvojau, kad taip patiks. Tikrai kartočiau!“, teigė Urtė iš A. Šapokos gimnazijos.

  „Šie mokymai man davė daug naujų potyrių. Tai man padėjo išeiti iš komforto zonos ir labiau pažinti save, Supratau, kad dalykai, kurie man atrodė neįmanomi yra įveikiami, jeigu tiki savimi ir jauti palaikymą iš aplinkinių, šios dienos man padėjo atrasti kitą savo pusę, kurią stengsiuosi tobulinti“, Samanta Sidabraitė, Užpalių gimnazija.