Sėkmė Nacionaliniame piešinių konkurse

20190617114833 00048  Respublikiniame mokinių piešinių konkurse „Knygų namų šviesa“, skirtame Nacionalinės bibliotekos 100-mečiui, puikiai įvertintas Edmino Šmergelio (IIIa) kūrybos darbas Martynui Mažvydui atminti. Talentingo gimnazisto kūrinys, skirtas pirmosios lietuviškos knygos autoriui M. Mažvydui, pateko į geriausių konkurso darbų parodos kolekciją. Dalyvauti konkurse Edminą paskatino dailės mokytoja ekspertė Dalia Puodžiukienė. 

  Piešinių konkursui „Knygų namų šviesa“, kurį organizavo Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kartu su Lietuvos nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka bei Dailės mokytojų asociacija, buvo atsiųsta daugiau nei pusė tūkstančio šalies mokinių sukurtų darbų. Mūsų gimnaziją konkurse garbingai atstovavo: Raminta Borisaitė, Greta Čižaitė, Salomėja Taraškevičiūtė (IIa) ir Edminas Šmergelis (IIIa). Konkurso dalyviai buvo skatinami domėtis Lietuvos kultūros istorija ir dailės kalba atskleisti, kuo kiekvienam iš jų svarbus knygų pasaulis. 

  „Nacionalinė biblioteka – svarbi mūsų valstybės dalis, prisidėjusi prie Lietuvos tapatybės kūrimo ir išsaugojimo. Biblioteka – ypatinga erdvė, žmogiškojo buvimo teritorija ir žmogaus dvasinio augimo sąlyga. Skaitydami kartu su žodžiais perimame turtingą savo krašto ir pasaulio kultūrą, naujausias žinias, augame kaip asmenybės. Tikiu, kad ši jubiliejinė sukaktis paskatins ir įkvėps Lietuvos ateities kūrėjus ir toliau pažinti, švęsti ir drauge kurti mūsų visų bendrą turtą – Nacionalinę biblioteką“, – sako bibliotekos generalinis direktorius prof. dr. Renaldas Gudauskas.